NieuwsberichtenVacante bestuursfunctie Kruiswerk

06 november 2018

Wegens een vacante bestuursfunctie, is het bestuur van Kruiswerk Achterhoek en Liemers op zoek naar mensen die belangstelling hebben voor deze functie met als aandachtsgebied jonge gezinnen. Thema’s die hierbij passen zijn voeding, opvoeding en beweging. Lees de vacatureomschrijving. Ziet u dat wel zitten? Solliciteer dan, wij zien uw sollicitatie graag tegemoet.
Lees meer
  • Nieuws

Lezing over omgaan met depressie: 'Hey - het is okay'

01 november 2018

Op 7 november organiseert Bibliotheek West Achterhoek samen met Mascha Gesthuizen (auteur van het boek "Halverwege het einde") en Stichting 113 zelfmoordpreventie, een lezing over het omgaan met depressies en het praten over suïcide. De lezing vindt plaats in de bibliotheek van Doetinchem.
Lees meer
  • Nieuws

Erger jij je ook weleens aan alle rommel in huis?

05 oktober 2018

Op tafel een stapel met papieren, en in de hoek een paar verdwaalde voorwerpen uit de berging, overal rondslingerend speelgoed en het welbekende keukenlaatje met zoveel prullaria dat je er eigenlijk niks meer in terugvindt? Herkenbaar? Leer hoe je er wat aan kunt doen!

FNV/Menzis stopt, wat nu?

25 september 2018

Op 22 september 2018 werd bekend dat FNV/Menzis vanaf 2019 geen collectiviteitskorting meer biedt op de zorgverzekering. Tot 31 december 2018 kunnen verzekerden nog gebruikmaken van de voordelen van dat collectief. Daarna stopt dit. Dus bent u lid van FNV/Menzis? Dan is het verstandig om nu alvast na te denken over alternatieven.
Lees meer
  • Nieuws

Workshop Het nieuwe betalen

18 september 2018

We ontkomen niet aan de digitale wereld. Regelmatig komen er vernieuwingen aan die het gemak van de mens dienen maar op het eerste gezicht een beetje lastig lijken. Zo ook in de wereld van internetbankieren. Doe nu mee aan de workshop 'Het nieuwe betalen'. Leren betalen en geld ontvangen via internet
Lees meer
  • Nieuws

Hoe overleef ik de brugklas

11 september 2018

Voor een hoop kinderen zijn de eerste weken van de brugklas erg spannend. Een nieuwe omgeving met nieuwe kinderen en andere leerkrachten. Kruiswerk biedt een aantal tips voor ouders om hun kind(eren) hiermee te helpen.

Verbouwen met dementie: een tast in het duister…

05 september 2018

"Een badkamerverbouwing. Daar komt veel bij kijken. Zeker als het gaat om een veilige en comfortabele badkamer voor iemand met dementie," vertelt Martijn, expert bij onze partner Zlimthuis. "Want over het algemeen houdt een ‘reguliere’ installateur geen rekening met bepaalde ziektebeelden, zoals dementie."

Nationale Sportweek van 15 t/m 29 september

28 augustus 2018

Wij gaan voor een vitale Achterhoek en Liemers! Tijdens de Nationale Sportweek van 15 t/m 29 september worden er leuke activiteiten georganiseerd in de Achterhoek en Liemers. Kruiswerk is ook van de partij met gratis gezondheidschecks.
Lees meer
  • Nieuws

Roadshow voor iedereen die óók wil leren omgaan met de computer

22 augustus 2018

In september rijdt Bibliotheek West-Achterhoek met een bus door de gemeente Bronckhorst om mensen vooruit te helpen met hun digitale vaardigheden. Tussen 2 en 30 september zal de bus elf plekken aandoen. De bus is te herkennen aan een grote foto van Tante Rikie (van de Zwarte Cross), die vindt dat iedereen mee moet kunnen blijven doen in Bronckhorst.
Lees meer
  • Nieuws