Direct door naar content

Kom in shape op een leuke manier

Wil jij sterker en fitter worden, maar houd je het sporten -  eerlijk is eerlijk - niet altijd zo lang vol? Sporten is nooit meer saai met de SKC-training (Sport, Kracht en Conditie) van onze leefstijlcoach Paul Zeeders. Wij vroegen Paul waarom.

Laagdrempelig, met maximale uitdaging

“Ik heb SKC-training opgezet voor mensen die sterker en fitter willen worden, op een hele leuke en speelse manier en graag nieuwe dingen willen leren. Want dat motiveert! Als je in de 20 of in de 30 bent begin je minder snel aan een nieuwe sport en hebben leeftijdsgenoten misschien al jaren meer ervaring dan jij. Met de SKC-training bouw je voor een variatie aan sporten een mooie basis op om het spel mee te kunnen doen. Van daaruit gaan we steeds verder. Het is dus laagdrempelig, maar ik probeer je natuurlijk wel maximaal uit te dagen.”

Hoe ziet zo'n SKC training er dan uit?

Paul: “Ik wissel krachttraining af met spel. Het kan zijn dat we na de warming-up eerst 20 minuten hard gaan trainen, bijvoorbeeld met een oefening in deadlifts, jumping jacks en squats. We trainen hierbij alle spieren. Daarna volgt spel met bijvoorbeeld een potje basketbal, voetbal of volleybal. Het kan ook zijn dat ik het combineer. Dan staat misgooien met basketbal bijvoorbeeld voor 10 keer opdrukken. Dat zorgt voor uitdaging, en ook voor mooie competitie en plezier onderling.” 

“Dit alles maakt dat je niet door hebt dat je aan het trainen bent. En je wordt er gelukkiger van,” vertelt Paul. Waar komt dat door? “Als je iets nieuws oppakt, en je wordt er steeds beter in, zorgt dat voor een bepaald geluksgevoel. Ik vind het bijvoorbeeld leuk om met de hele groep uiteindelijk een handstand te kunnen, of een bal hoog te houden terwijl je nog nooit gevoetbald hebt.”

Wat vinden mensen van de SKC-training?

“De reacties vanuit de groepen zijn heel positief. Het is goed om te zien dat ze er plezier aan beleven. Het concept van het combineren van krachttraining en spel is niet nieuw alleen nog niet zo bekend. En ik gebruik natuurlijk mijn eigen methodiek in krachttraining, waarvan ik weet dat het werkt. Ik hoop dat ik zo veel mensen blij kan maken met deze training.”

Speel ook mee!

Leden van Kruiswerk ontvangen 10% korting op het maandtarief. 

Lees meer over SKC-trainig
 

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Heb je een vraag?

Bel met de Ledenservice

0314 - 357 430

Of stuur een e-mail

info@kruiswerk.nl

Gerelateerde dienst SKC-training Krant gemist? Lees online!