Direct door naar content

Maak jouw tuin zomerklaar met de hulp van de tuinmannen van De Groenmakers

Is het onderhouden van de tuin te zwaar of tijdrovend geworden? En wil je ook graag van de zomer een mooi onderhouden tuin, waar je heerlijk van kunt genieten? De tuinmannen van De Groenmakers helpen je graag een handje. De Groenmakers is een maatschappelijk bewuste onderneming die mensen met een afstand op de arbeidsmarkt een kans geeft om hun passie uit te voeren: tuinieren.

Tuinmannen met passie voor tuinieren

Wat begon als groenvoorziening voor de sociale werkplaats is nu uitgegroeid tot een heus tuinbedrijf: De Groenmakers. “Mensen uit de private sector die geen baan konden krijgen doordat ze een afstand op de arbeidsmarkt kwamen hier terecht. Allen met een passie voor tuinieren”, vertelt Jos van Zuilen, directeur van De Groenmakers. “Nu zijn we met een ploeg van 85 man. Waarvan 20 reguliere vakmensen, met een opleiding tot hovenier en een achtergrond of passie voor tuineren.” Een ploeg tuinmannen voor Kruiswerk bestaat altijd uit één vakbekwaam hovenier en één medewerker. Om het sociaal bewust ondernemerschap én de kwaliteit van werk te waarborgen, komen tuinmannen van De Groenmakers altijd samen.  

‘Goed gezond en gelukkig in het groen’

“Dat is waar wij bij De Groenmakers voor staan. Tuinmannen die goed zijn in hun vak en passie hebben voor tuinieren. Daarnaast voorzien we in een groene leef-, werk- en sportomgeving. Het is een gezonde activiteit.” Jos van Zuilen vindt de koppeling met Kruiswerk heel mooi: “Kruiswerk en De Groenmakers hebben elkaar gevonden doordat Kruiswerk ook staat voor langer zelfstandig wonen. Een kwetsbare doelgroep bewoners, die worden verbonden aan een kwetsbare doelgroep als het gaat om de werkvoorziening. Dat heeft echt charme. We zien overigens wel steeds meer dat niet alleen ouderen graag hulp hebben in de tuin. Deze mensen helpen we natuurlijk ook graag.”

‘Als mensen tevreden zijn, ben ik ook tevreden’

Jan is één van de tuinmannen die werkzaam is bij De Groenmakers. “Ik ben sinds de start van De Groenmakers in 2012 hier al werkzaam als tuinman. Ik ben een echte plantenman. Hier heb ik ook een vakopleiding voor gedaan.”  

“Bij een nieuwe klus ga ik altijd eerst even met mensen sparren. Daarna gaan we aan de slag. Laatst kwamen we langs een tuin waar lange tijd niets aan gedaan was. Daar kwam 600 kilo aan afval uit. We krijgen vrij diverse opdrachten: buitenaf bomen snoeien, sloten uitdiepen, verticuteren. Je kunt het zo gek niet bedenken, of wij hebben het gedaan!”, aldus een opgewekte Jan. “Mensen zijn daarnaast altijd vrij om zelf ook mee te helpen in de tuin. Laatst hebben we twee dagen bij een mevrouw geholpen, die zelf ook de handen uit de mouwen stak.”

‘Ze helpen me altijd met het winter- en zomerklaar maken van mijn tuin, ik vind het geweldig’

Mevrouw Nijboer (92) maakt al een jaar of 5 gebruik van de diensten van de tuinmannen van De Groenmakers. “Onder de factuur schrijf ik altijd een cijfer. Ze krijgen van mij altijd een 10. Ik raad het steeds mensen aan. Ik vind het geweldig. Ze doen het keurig netjes,” aldus een opgewekte Nijboer. Ze woont in een alleenstaand huis met een grote tuin rondom haar huis. De Groenmakers komen 2 à 3 keer per jaar bij haar langs. “Ik heb zelf altijd de tuin gedaan, maar ik ben 92. Ik wil het nog wel graag. Maar ik ben bang dat ik te wiebelig word. Daarom vind ik de hulp van de tuinmannen van De Groenmakers zo fijn. Zij hebben zo in één dag de tuin klaar. Ik heb ze echt nodig en ik ben er blij mee”, vertelt mevrouw Nijboer. 

Benieuwd wat De Groenmakers voor jou kunnen betekenen?

Vraag jouw tuinman direct aan

 

Vond je dit interessant? Meld je dan nu aan voor onze digitale nieuwsbrief en ontvang elke maand onze nieuwste artikelen.

Aanmelden nieuwsbrief

Terug naar overzicht